Avontuur

Voor een jongen als ik, die op zijn 19e door de Telegraaf “jongste DJ van Nederland” werd genoemd was dit alles één groot avontuur – een jongensdroom. Tegenwoordig zal je dit soort zaken niet meer zo gauw tegenkomen, zeepiraat en discjockey tegelijkertijd.

Ondanks alle negatieve verhalen kijk je daar – en zeker op die leeftijd – gewoon doorheen en paste je aan aan het ruwe zeemansleven. De eerste dagen waren zeer zwaar. Na een behoorlijke zeeziekte begonnen we in 1966 al met het wennen aan de Amerikaanse stijl van programma’s presenteren.

Mijn programma’s waren in de tijd van Radio Dolfijn behoorlijk vol – ik draaide uren met een behoorlijke luisterdichtheid en tussendoor probeerde je de tijd te vullen door bijvoorbeeld jingles te produceren of je programma voor de volgende shift samen te stellen.

Ook was je van tijd tot tijd de klos het nieuws te verzorgen. Via een radioontvanger luisterden we het nieuws van de Hilversumse en Engelse zenders af en schreven daar een eigen interpretatie op. Ieder uur werd dat dan vrolijk opgelezen en leek het of we onze eigen nieuwsdienst hadden. We beperkten ons tot de “headlines” van het nieuws want we waren een muziekzender en dat was dus het belangrijkste. Om te voorkomen dat luisteraars aan de knop gingen draaien werd dus dat korte nieuws ingelast.