Look Boden

Look GC

Look Boden werd in 1947geboren in Dordrecht. Al op jonge leeftijd werd hij gegrepen door muziek. Daarom ging hij in eerste instantie naar het conservatorium, maar hij belandde na 3 jaar studie al snel in de radiowereld. Hij werd freelance producer voor Radio Veronica en de platenmaatschappij Phonogram, en werd in november 1966 één van de eerste deejays van de zeezender Radio Dolfijn. In maart 1967 werd het station omgedoopt tot Radio 227, Nederlands eerste popstation, dat in nog geen vier maanden een gepeild luisterpotentieel van maar liefst 3 miljoen unieke luisteraars in de Benelux bereikte.
Na die roemruchte tijd werkte hij nog een paar jaar voor o.a. de AVRO en de TROS, en opende na een korte carrière als directeur van een platenketen in de jaren zeventig een winkel in o.a. tabak en tijdschriften. Dit groeide in de jaren tachtig uit tot een franchiseketen van achttien funshop-winkels onder de naam ‘Multishop Boden’, later omgedoopt tot “Multishop”. Ondertussen kroop het bloed waar het niet gaan kon. Naast zijn drukke werkzaamheden verzorgde Boden columns op en zat in de Stichtingsraad van o.a. Radio Rijnmond, en deed gastpresentaties op Radio Veronica en Radio 192 alsmede enkele lokale omroepen. In 2008 verkocht hij de winkelketen met de daarbijbehorende groothandel en richt zich sindsdien volledig op Radio 227.

Uiteindelijk richtte Boden in 2002 het nieuwe Radio 227 op, om het op 31 december 2012 weer te sluiten. Vanaf 30 juni 2013 staat hij toch weer aan het roer van de nieuwe zender NostalgieNet Radio waar hij o.a. zijn programma programma “Met een blik in de spiegel van de tijd” presenteert.