Louise van Nieuwpoort

louise

Louise van Nieuwpoort is geboren in Batavia in het voormalige Ned. Indië.
Haar jeugd heeft ze voornamelijk in het toenmalige Ned. Nieuw Guinea doorgebracht en is sinds 1959 pas in Nederland aangekomen.
Tijdens die jaren die ze bij de gemeente Zoetermeer heeft gewerkt heeft ze destijds met  het medium “de Lokale TV omroep” kennisgemaakt  en hier ook haar medewerking aan verleend.
Na haar pensionering is ze gevraagd om met een paar mensen aan een radioprogramma, speciaal voor de indische mensen in de regio van Den Haag mee te werken . Dit is tot stand gekomen in 2001 en via de (LOZ) Lokale Omroep Zoetermeer is Radio Flamboyant begonnen.
Helaas is de LOZ opgeheven en deed zich de mogelijkheid voor om de uitzendingen voortaan live via Midvliet in de gemeente Leidschendam uit te zenden.
Thans wordt het programma ook via een huisomroep in Alphen a.d. Rijn uitgezonden en daar zijn we hun zeer dankbaar voor.
Door de website die ze voor Radio Flamboyant heeft opgezet is ze ook in contact gekomen met Radio Amerindo in de USA en verleent ze hier af en toe ook haar medewerking aan het programma.
Radio Flamboyant heeft haar programma per 31 december 2012 beeindigd, maar zo af en toe werkt Louise mee aan het nieuwe Indische programma “Suara Nostalgia” op de maandagavond van 18.00-20.00.