Paul van Gelder

paul

Paul van Gelder heeft vele omzwervingen gemaakt, maar hij heeft zich altijd beziggehouden met muziek en journalistiek. Hij schreef in 1964 voor WNYC in New York en verrichtte allerhande diensten voor de KRO, de VARA en de AVRO. In 1967 klom hij aan boord van de Laissez-Faire en werkte met Look Boden, Lex Harding en Thijs Lieffering bij Radio 227.

Het jaar daarop trad hij in dienst bij Delta Weekblad als journalist, en deed lange tijd niets meer aan radio. De muziek daarentegen laaide helemaal op, waardoor Van Gelder in diverse bands speelde, waaronder Bottle Up & Go en Shack Fever.

In 1991 werd hij DJ bij de VARA en bij Radio Lelystad. Elf jaar later kreeg hij van Look Boden te horen dat Radio 227 mogelijk weer de lucht in zou gaan. Door dat gegeven, en door zijn vertrek bij de VARA, grijpt hij de mogelijkheid aan om het omroeplandschap om te ploegen met easylistening muziek.

Paul van Gelder is elke vrijdagavond van 20.00-22.00 uur te horen in ‘MUZIEK…EN TOCH LUISTER JE EVEN’ met veel Americana, doowop, country, jazz, blues en noem maar op.