Skip to content

Look Boden

Look Boden werd in 1947 geboren in Dordrecht. Al op jonge leeftijd werd hij gegrepen door muziek. Daarom ging hij in eerste instantie naar het conservatorium, maar hij belandde na 3 jaar studie al snel in de radiowereld. Hij werd freelance producer voor Radio Veronica en de platenmaatschappij Phonogram, en werd in november 1966 één van de eerste deejays van de zeezender Radio Dolfijn. In maart 1967 werd het station omgedoopt tot Radio 227, Nederlands eerste popstation, dat in nog geen vier maanden een gepeild luisterpotentieel van maar liefst 3 miljoen unieke luisteraars in de Benelux bereikte.

Na die roemruchte tijd werkte hij nog een paar jaar voor o.a. de AVRO en de TROS, en opende na een korte carrière als directeur van een platenketen in de jaren zeventig de eerste gemakswinkel formule. Dit groeide in de jaren tachtig uit tot een franchiseketen van achttien funshop-winkels onder de naam ‘Multishop Boden’, later omgedoopt tot “Multishop”.

Daarnaast bekleedde hij in het bedrijfsleven en de politiek vele functies. Ondertussen kroop het bloed waar het niet gaan kon. Naast zijn drukke werkzaamheden verzorgde Boden columns op en zat in de Stichtingsraad van o.a. Radio Rijnmond, en deed gastpresentaties op Radio Veronica en Radio 192 alsmede enkele lokale en regionale omroepen. In 2002 richte hij samen met zijn jeugdvriend Cees Eijgel de eerste Nederlandse 40+ easy listeningzender Radio 227 op en begon met uitzendingen via internet. Eind 2007 verkocht hij de winkelketen met de daarbij behorende groothandel en richtte zich sindsdien volledig op Radio 227. Vanaf 2004 tot en met 2012 was Radio 227 in bijna geheel Nederland met 400.000 luisteraars op de kabel te beluisteren. Tussen 2013 en 2014 bestierde hij NostalgieNet Radio en vanaf die tijd wierp hij zich ook op voice-overproducties en als muziekproducer.

Maar nu is hij weer terug!

Back To Top